iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Viimeistä viedään, kun Kobrien osalta tämän kauden pelit päättyvät vierasotteluun Lahdessa. Kobrat onkin ainut joukkue alemmassa jatkosarjassa, jolle ottelulla ei ole merkitystä vaan Kobrat sijoittuu lopputuloksissa sijalle 10. Bisons voi voitollaan Korihaista päästä samaan pistemäärään, mutta keskinäisissä otteluissa, jotka ovat 2-2 Kobrilla on niukin mahdollinen koriero +1. Muilla joukkueilla onkin sitten panosta. Kataja Basket on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, mutta mikäli se voittaa BC Nokian viimeisellä kierroksella se sijoittuu seitsemänneksi ja saa vastaansa Kouvot. Tappiolla sijoitus on 8 ja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan asettuu Karhu Basket. Nokialaisilla tilanne onkin kinkkisempi, kun voitolla sen sijoitus on 7. ja joukkue menee ykkösenä pudotuspeleihin, mutta tappiolla se jää ulos pudotuspeleistä, mikäli Lahti Basketball vastaavasti voittaa Kobrat onkin Lahti pudotuspeleissä sijalta 8. Suurin jännitys viimeisellä kierroksella kohdistuu otteluun Bisonsin ja Korihaiden välillä, joka peli pelataan Loimaalla. Ottelussa on vain yksi lopputulos. Voittaja säilyttää sarjapaikkansa ja häviäjä putoaa 1 A divisioonaan. Tämä siksi, että vaikka Bisonsilla on tällä hetkellä 2 sarjapistettä enemmän niin Korihaiden noustessa voitolla tasoihin niiden keskinäiset ottelut ovat 3-1 eli Korihait säilyttäisi sarjapaikkansa.

Kobrien ja Lahden aikaisemmat ottelut ovat Lahdelle 2-1, kun ensimmäisen kohtaamisen sarjan kakkoskierroksella Lahti vei 96-84 ja kävi ryöstöretkellä Lapualla joulukuun alussa vieden pisteet mukanaan numeroin 84-91. Jatkosarjassa Lapualla pelatussa ottelussa Kobrat piti pisteet numeroin 99-97.    

Seuraavassa valmentajien mietteitä tulevasta ottelusta korisliigan sivuilta:


Ville Turja: "Pelasimme hyvän ottelun Nokiaa vastaan. Joukkueen asenne oli erinomainen ja toteutimme sovittuja asioita lähes sata prosenttisesti läpi ottelun. Valitettavasti hyvä peli ei aivan riittänyt voittoon. Lahti pelissä meille ei ole sarjasijoituksellisesti merkitystä, joten lähdemme pelaamaan viimeistä matsia yhdessä tällä ryhmällä. Toivottavasti pystymme nauttimaan ottelusta ja pelaamaan rennosti ja tuomaan vieläpä taistelutahtoa mukanamme lahteen. Lahdelle ottelulla on käsittääkseni sen verran merkitystä, että mikäli Kataja voittaa Nokian viimeisellä kierroksella, pääsisivät he voitolla meistä playoffeihin. Takana on kaiken kaikkiaan haastava kausi ennätyksellisine koronakaranteeneineen, jonka lisäksi jouduimme selviytymään lähes koko kauden ajan useammista loukkaantumisista. Tästä kaudesta jää ehdottomasti mieleen pieni jossittelun mahdollisuus."

Kokoonpano: Stokley Chaffee, Chrysostom Chukwuma, Benjamin Raymond, Henry Boyd, Andre Wesson, Juho Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Justus Kilpinen, Christian Lutete GTD 25%, Jussi Turja GTD 25%

Pieti Poikola: "Edessämme on kauden viimeinen runkosarjan ottelu ja vastassa Kobrat, jolle kärsimme vieraissa katkeran jatkoaikatappion. Haluamme näyttää taistelevaa ilmettä kotiyleisöllemme ja jättää kaiken parketille. Matsin jälkeen näemme, mihin se riittää."

Kokoonpano: Waxlax, Luukkonen, Ahola, Ballard, Iverson (GTD50), Karvonen, Sajantila, Clarke, Saarijärvi, Ventoniemi (GTD25), Byman (GTD50), Lähdetniemi

Kobrien ote ei riittänyt loppuun asti

Kobrien ote ei riittänyt loppuun asti vaan BC Nokia käänsi ottelun viime minuuteilla itselleen numeroin 78-82 (15-19,23-16,25-22,15-25). Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kaksijakoinen, kun Nokia hallitsi ensimmäistä ja Kobrat toista jaksoa ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen 38-35 johdossa. Myös kolmannen jakson Kobrat pysyi kuskin paikalla ja neljännen jakson alussa tilanne näytti jo hyvältä, kun BJ Raymond (12/4/1s/1r) upotti kolmosen ja heti perään Henry Boyd (4/4/1s/3r) vei kakkosellaan Kobrat 68-57 johtoon. Nokia tuli kuitenkin väkisin rinnalle ja ohi, mutta kerran vielä Kobrat tarrasi johtoasemaan kiinni Stokley Chaffeen (16/9/1r) vietyä vaparillaan Kobrat 78-77 johtoon, kun aikaa oli jäljellä runsas minuutti. Arnaldo Toro (12/19) oli kuitenkin kentän kuningas huolehtien lopussa levypalloista ja johdatti Nokian voittoon.  

’’Simppelisti ja lyhyesti kovuus voitti tänään. Erityisesti lopun levypallokamppailussa Nokia vei meitä ja siinä oli ottelun ratkaisu. Peli peliltä oma peli on tuntunut helpommalta ja kun kavereita on ollut pois, niin rooli on kasvanut ja on päässyt ottamaan vastuuta. Odotan innolla kesää ja sitä, että pääsee harjoittelemaan ja nyt kun on saanut yhden liigakauden alle niin tietää mitä pitää tehdä ja uskon, että ensi kautena ollaan vielä valmiimpana palaamaan." Crysostom Chukwuma tuumii.

’’Täytyy sanoa, että olen ylpeä joukkueesta tänään. Muutama tilanne, jotka sitten lopussa eivät menneet niin kuin piti ratkaisi ottelun. Meillä ei näin hyvää pallotonta puolustusta ole ollut koko kaudella. Nokia kun pelaa lujaa ja käsillä koko ajan silleen, että jokainen tilanne on lähtökohtaisesti virheen rajamailla ja kun myös me nostettiin intesiteettiä pallottoman puolustuksessa niin tuomareiden linja oli tosi salliva, kun molemmat joukkueet teki sitä.  Niin kauan kun jaksettiin tehdä töitä täysillä olimme mukana, mutta lopussa se kääntyi heille, kun ottivat pari isoa hyökkäyslevyä. Toisaalta on se Toro aika härkä repien 19 levypalloa tänään, niin täytyy nostaa hänelle kyllä hattu korkealle.  

Kauden lopun kynnykselle asti päästiin kuitenkin kamppailemaan pudotuspelipaikasta vastoinkäymisistä huolimatta. BJ:n loukkaantuminen joulukuun alussa, jota sitten seurasi koronatartunnat ja pari lisäloukkaantumista sotki todella paljon meidän pelaamista ja harjoittelua. Ei pystytty harjoittelemaan kovinkaan hyvin ja tuli pitkä tappioputki ja menetettiin mahdollisuus päästä ylempään jatkosarjaan. Kaikki huomioon ottaen olen kuitenkin ylpeä pelaajista, että vielä toiseksi viimeisessä ottelussa taisteltiin pudotuspelipaikasta’’ Ville Turja kertoo.

Lahares

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspilapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoMartelaAukiaMallinnusLapua Floors- parketitpohjanrkLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalePaViVaaSimpsioseitJaskariKatilaPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudusKonevuokrausPm trukkiTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartselektaSisailmamestMakkonensipapolttovariJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesjitavalueppeabyararimboTRVosatKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokPolyplanWellbitPurkuexpKuomasoramosrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoInvestrentaFennoLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1TJConsLAgenttiLevyvirtaSeamkTuurinGrHhiRobsuokkopasi ahola valokuvausKaaritaivutusNordlogPakkalakmvLVIaslasiasennusFinlamelliPumppumestaritPeltomarketMigJaKoneerakellariLaatuvalisjstMHiomoMarianTAsfalttitaitoEPOPcleorpaalutusaccountoraluweldAntinAutoTavoylisahkoKareliaLaattaCkvaApteekkisundeejaakkolaKestransklMyllymakifintec

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2022 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy