iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Uutiset

Raymond

Benjamin Raymond on kotimaisille koripallofaneille hyvin tuttu mies. Olihan BJ voittamassa suomenmestaruutta Tampereen Pyrinnölle kaudella 13-14 ja myös toisen kerran Pyrinnön riveissä koronakurimuksen katkaisseella kaudella 19-20. Edellisen kauden BJ pelasi Belgian euromillion liigassa ja kirjautti kauden päätteeksi tilastoikseen 22 minuutin peliajalla 11,5p/3,6l/1,4s kakkosten heittoprosentin oltua 52,7% ja kolmosten 38,9%. Toissa kaudella suomessa ollessaan BJ oli pistekeskiarvollaan 20,2p koko liigan pistetilaston 4, jonka lisäksi näppeihin tarttui 6,1 levypalloa ja lisäksi 2,6 koriinjohtanutta syöttöä. Pyrinnön mestaruusvuoden jälkeen BJ pelasi 4 peräkkäistä kautta Italian Serie A2 sarjassa. Yliopisto oppinsa Raymond sai aikoinaan Xavierin yliopistossa.


Kobrien käskyttäjä Ville Turja on innoissaan Raymondin saapumisesta Kobriin:
- BJ tuo joukkueeseemme erittäin tärkeää kokemusta ja olemuksellaan rauhallista isällistä ohjausta pelikavereilleen. Lisäksi pelillisesti BJ on melko vaikeasti puolustettava, koska hän on 40% kolmosen heittäjä ja lisäksi erittäin väkevä viimeistelijä postista. Hän on lisäksi hyvin motivoitunut pelaamaan vielä useamman vuoden kovalla tasolla ja asiat eivät viime kaudella menneet hänen edustamassaan joukkueessa Belgiassa aivan täydellisesti, joten todella mielenkiinnolla odotan yhteistyötä hänen kanssaan. Tämä sopimus on kyllä kertakaikkisen hieno asia joukkueellemme.

BJ:n viime kauden otteisiin voi tutustua tästä.

 

 

Carter käytti buy outin.
Kobrilla oli ensi kauden kattava sopimus ex-Kobra Paul Carterin kanssa, mutta Carter käytti sopimuksessa olleen buy outin ja siirtyi Ranskaan Saint Thomas Basket Le Havren joukkueeseen. ’Tietysti olisimme mielellämme pitäneet Paulin täällä Kobrissa, mutta kyllä rahastonhoitaja ilmoitti, että nämä ovat parhaita sopimuksia ja näitä voisi tehdä lisääkin. Tilannehan oli niin, että välittömästi, kun
sopimuksesta oli tiedotettu agentti otti yhteyttä ja ilmoitti, että Ranskalaiset haluavat ostaa Paulin sinne’ Kobrien puheenjohtaja Markku Turja kertoo.

Andre Wesson
Andre Wesson (198/100) siirtyy Kobriin kovasta Ohio Staten yliopisto joukkueesta. Ohio State pelaa yhdessä USA:n kovimmista yliopisto konfferensseista eli Big Ten konferenssissa. Andre oli kaksi viimeistä kauttaan joukkueensa aloitusviisikossa peräti 30minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Ottelua kohden syntyi viimeisellä kaudella tilastot 9.2 pistettä ja 3.9 levypalloa, kolmosensa Andre upotti
seniorikaudellaan peräti 42.2% tarkkuudella.
Hyvänä puolustajana tunnetun Wessonin tulo kobriin miellyttää valmentaja Ville Turjaa - Andre Wesson tuo monipuolisuutta isomman laiturin paikalle. Hän on erittäin hyvä heittäjä, mutta omaa myös hyvät liikkeet postista. Etsin isomman laiturin paikalle varsinkin monipuolista puolustajaa ja kovassa Ohio Staten yliopistossa hän on ollutkin valmennuksen luottomies puolustuspäässä mikä on tietenkin aina hienoa kuulla. Vaikutukseen itseeni teki varsinkin Andren todella aktiivinen käsien käyttö puolustuksessa hänen peittäessä syöttölinjoja.


Christian Lutete
Christian Lutete (196/88) aloittaa Kobrissa toisen ammattilaiskautensa yliopiston jälkeen. Kauden 2020-21 Christianilla, kuten monella muullakin, hieman pilasi koronaan liittyvät asiat. Christian aloitti viime kauden Romaniassa kovassa Europe Cuppiakin pelaavassa Sibiun joukkueessa, jossa hän tilastoi kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 8.6 pistettä ottelua kohden. Kauden aikana Christian siirtyi
vielä Kosovoon Bashkimin joukkueeseen, jossa hän pelasi 11-ottelua 16.8 pisteen ja 4.5 levypallon keskiarvoilla. Yliopisto uransa kaksi viimeistä vuotta Christian pelasi University of Massachusetts Lowellin riveissä. Seniori kaudellaan Lutete oli joukkueensa ykköspyssy tilastoiden keskiarvoikseen peräti 19.3 pistettä ja 7 levypalloa ottelua kohden. Yhden ottelun piste-ennätys yliopistosta hänellä on huimat 51 pistettä.
- Christian tuo joukkueeseemme lisää monipuolista korintekouhkaa takakentälle. Lisäksi hän on ulottuva ja isokokoinen takapelaaja, joka pystyy puolustuksessa useamman laisiin taktisiin malleihin. Levypallopelaajana Christian on myös pienemmän laiturin paikalta todella hyvä. Viime kausi oli hänellä epäonninen ja uskon hänen yllättävän aika monen otteillaan. Kobrien valmentaja Ville Turja ketoo.
Kolmannesta amerikkalaissopimuksesta tiedotamme sunnuntaina.

Kobrat kiittää tukijoitaan ja fanejaan mennesstä kaudesta, joka oli monessa suhteessa poikkeuksellinen. Toivomme että voisimme vihdoin seuraavalla kaudella palat normaalimpiin oloihin ja yleisö pääsisi myös nauttimaan paikanpäälle.

Kevään otteluissa oli erikoisen vaisu tunnelma, tusina toimitsijaa ei riitä yleisöksi. Kauden päättyessä Kobrat tarjoa lyhyen kertauksen kaudesta videon muodossa. Videon voi käväistä katsomassa joko tästä linkistä tai klikkaamalla kuvaa. 

OtsikkoVideo

 

Kobrien korisliigataival täyttää tasavuosia tulevan kauden ollessa 10. pääsarjatasolla. Viime kausi oli hyvin erikoinen koronarajoitteiden takia, kun osa otteluista pelattiin ilman yleisöä. Kobrajoukkuekin oli kokonaisuudessaan karanteenissa pari viikkoa. Tuleva kausi jatkuu 12 joukkueen voimin muuttuneena kuitenkin niin, että talousvaikeuksiin ajautuneen Ura-Basketin tilalla jatkaa sarjaan noussut Loimaan Bisons. Näillä näkymin sarja alkaa normaalisti tulevana syksynä lokakuun ensimmäisestä viikonlopusta alkaen.

Valmennus

Viime kaudella Kobrat pudotuspeleihin luotsannut Ville Turja aloittaa kolmannen kauden päävalmentajana.

- Vieläkään emme mielestäni saaneet koko korisliigakautta ns. osumaan lankulle. Isot loukkaantumiset kauden alussa vaikeuttivat joukkueen hitsaantumista yhteen ja peli oli sellaista kuin halusin vasta kevätpuoliskolla ja vielä keväälläkin loukkaantumisten ja epäonnen sävyttämää. Vaikeasta syyskaudesta johtuen emme kuitenkaan ehtineet niille sijoituksille mihin olisimme kuuluneet. Pudotuspeleissä tuli vastaan ylivoimainen runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls ja pelit loppuivatkin sitten siihen. Kausi oli kuitenkin hyvin opettavainen mm. amerikkalaispelaajien suhteen, jotka kolahtivat nyt aika hyvin kohdalleen ja sillä tiellä olisi tarkoitus jatkaa myös tulevalla kaudella. Kovasti tässä on jo yöt kuluneet yhteyksissä rapakon taakse ja odotuksissa olisikin, että syksyllä päästään taas pelaamaan normaalisti.

Runkopelaajat jatkavat yhteensä 1391 korisliigaottelun kokemuksella

Antto Nikkarisella ja Juho Lehtorannalla alkaa 3. kausi Kobrapaidassa ja Jussi Turjalla 10.

Kobrien oma kasvatti Jussi Turja (194/92) on pelannut Kobrapaidassa kaikki 10 korisliigakautta. Heittävän takamiehen paikalla viihtyvälle Jussille onkin kertynyt jo 274 korisliigaottelua.

Antto Nikkarisella (185/85) alkaa kolmas kausi Kobrapaidassa. Antolle tuleva kausi on 14 pääsarjatasolla ja otteluita on kertynyt kaikkiaan 522. Antto oli viime kaudella kuten myös kaksi kertaa aikaisemminkin ylivoimainen ykkönen koriin johtaneissa syötöissä keskiarvolla 9,18s/ottelu.

Kobrissa jatkaa myös Kobrien pelattujen korisliigaotteluiden ykkönen Juho Lehtoranta (195/90) 595 pelatun ottelun kokemuksella. Juholla on korisliigasta plakkarissaan kaiken värisiä mitaleja kaudella 17-18 voitetun liigamestaruuden lisäksi.

- Anton, Juhon ja Jussin jatkaminen joukkueessa on erinomainen asia ja kertoo mielestäni siitä, että asioita on tehty joukkueessa hyvin, kun kokeneilla pelaajilla on edelleen suuri halu kehittää ja haastaa itseään ja pysyä Lapualla. Tällainen määrä liigakokemusta minkä heidän myötä joukkueeseen saamme on joukkueen toimivuuden kannalta korvaamatonta varsinkin jos vahvistuksien joukossa on rookie jenkkejä. Ville Turja kertoo

Kobrien uudet kotimaiset

Kobrat on solminut 1+1 kauden mittaiset sopimukset Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa.

Justus Kilpinen (193/90) 28-vuotias Justus Kilpinen siirtyy Kobramiehistöön Tampereen Pyrinnöstä. Justuksellakin on korisliigapelejä takana jo 158 ja tilastollisesti tähän mennessä parhaalla kaudellaan 18/19 Justus merkkautti 7,4p/3,7l/1,2s ottelua kohden, ollen myös vakiokasvo Pyrinnön aloitusviisikossa. Viime kausi oli loukkaantumisen ja koronarajoitteiden takia rikkonainen ja Justukselle pelejä kertyikin vain 11. Laiturin paikalla viihtyvä Justus on kunnostautunut myös erinomaisen puolustuspelaajana.

Henry Boyd (178/77) on 22-vuotias JBA:n kasvatti. Pointin paikalla viihtyvä Henry kirjautti viime kaudella I-divisioona A:ssa tilastoikseen 10,8p/4l/3,5syöttöa ottelua kohden.

Chrysostom Chuwuma (190/85) on 25-vuotias Sykin kasvatti, joka on viimeiset 5 kautta pelannut JBA:n riveissä. Viime kaudella Chuku viimeisteli tilastot 7,1p/3,7l/1,9syöttöä ottelua kohden.

- Kobriin tulevat uudet suomalaispelaajat tuovat mukanaan mielenkiintoisen ripauksen kokemusta ja nuoruuden intoa. Henryllä oli kaikista korisliigaseuroista suurin halu juuri meille, koska hän kokee saavansa Anttoa vastaan ja Anton kanssa pelatessaan parasta mahdollista oppia pointtitaitoihin. Chuku on innoissaan mahdollisuudesta päästä testaamaan, kuinka erilaista peli on korisliigassa. He molemmat ovat erinomaisia puolustajia ja äärimmäisen fyysisiä pelaajia.
- Justus taas tuo mukanaan rauhallisuutta, kokemusta ja varmasti ripauksen johtajuuttakin. Korkean pelikäsityksen omaavana pelaajana esimerkiksi erilaiset puolustusmuotojen vaihtelut onnistuvat varmasti parhaiten silloin kun Justus on kentällä.


Ensimmäinen amerikkalaispelaaja sopimukseen

Kobrat on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen myös ensimmäisen amerikkalaispelaajan kanssa, kun Lapualle saapuu ex-Kobra Paul Carter (204/95). Paul pelasi Kobrissa kaudella 14-15. Pelipaikoilla 1-4 viihtyvä atleetti kirjautti 19,7 pistettä ottelua kohden ollen koko korisliigan toiseksi paras pistemies. Levypalloissa tulikin sitten ykköstila hurjalla 12,9 levypallon keskiarvolla. Lapuan jälkeen Paul on pelannut euroopan ykköstasolla mm. 3 kautta Ranskan pro A:ssa, kauden Saksan Bundesliigassa sekä Belgian euromillions liigassa. Latvian liigassa ollessaan Paul pelasi myös VTB sarjaa. Viime kaudella Paulilla oli sopimus Aasiaan, mutta koronan vuoksi kausi jäi kokonaan pelaamatta. 34-vuotias enkelten kaupungista saapuva Paul on ollut yksi Kobrien parhaista vahvistuksista ja odotukset tulevalle kaudelle ovatkin korkealla.

- Olen erittäin tyytyväinen siihen, että saamme tämän tason paluumuuttajan Kobriin. Paul on persoonana mahtava ja sopii tänne itselleen tuttuun ympäristöön loistavasti. Vuodet korisliigan jälkeen ovat tuoneet hänelle uskomattoman määrän kokemusta ja nyt vaikean korona-ajan jälkeen hän haluaa olla antamassa takaisin Lapuan joukkueelle ja ihmisille joukkueen taustalla, koska todellisuudessa täältä hänen uransa ponnahti todenteolla käyntiin, päävalmentaja Ville Turja tuumii.

Se tuntuu aina parhaalta, kun pelaajalla on oma halu tulla Kobriin ja oikeastaan tärkein asia joukkueen menestymisen kannalta onkin se, että pelaajat sitoutuvat sillä hetkellä nimenomaan joukkuetekemiseen. Paulin tulo takaisin Lapualle on hieno asia ja vielä kun siihen kylkeen saataisiin Kyle niin olisihan se suu varmaan messingillä. Kaikenkaikkiaan joukkueen rakentaminen on hyvässä tilanteessa ja kolme ’jenkkiä’ lisää on nyt ensimmäisenä hankintalistalla. Suomalaisten kohdalla katsellaan tilannetta pelaaja kerrallaan. Markku Turja kertoo.

 

New

 

 

 

 

 

 

Seagulls oli liian vahva eilen vajaamiehistä Kobralaumaa vastaan. Kobrien tilastot Loveridge 29/5/1, Grimes 17/8/0, Pierce 14/1/9, Raitanen 8/6/3, Turja 5/3/1, Lehtoranta 3/2/3, Taipale 0/1/2 ja Härsilä jäi tällä kertaa ilman tehomerkintöjä.

Huomenna jatkuu pelit Kobra-areenalla, ottelun tarjoaa tällä kertaa Pohjanmaan Ekonomitoimisto, Kobrat kiittää! 

Ville Turja: "Nopeassa tahdissa lisää pelejä ja Game 4 odottaa huomenna. Eilinen ottelu oli kaksijakoinen, kun toteutimme sovittuja asioita oli hyökkäämisemme oikeinkin hyvää ja saimme mitä halusimme. Toisaalta kenttäjohtajuuden puutteen vuoksi saattoi sitten mennä monta hyökkäystä joukkueen vain surffailessa ilman kunnon päämäärää ja Seagulls sai aina silloin puolustaessaan mitä halusi. Puolustuspäässä päänvaivaa aiheutti palloskreenit Seagullsin siirtymähyökkäyksissä.
Tilanne 0-3 Seagullsille. Emme ole kuitenkaan luovuttamassa vaan pelaamme mahdollisimman lujaa viimeiseen minuuttiin asti, oli se viimeinen minuutti sitten huomenna tai viikon päästä. Lopullisesta kokoonpanosta en osaa sanoa vielä mitään. Tarkennan siis tarvittaessa kokoonpanoa."

Kokoonpano: Raitanen, Loveridge, Grimes, Härsilä, Gaines, Taipale, Lehtoranta, Nikkarinen, Drockila, Turja ja Pierce

Jussi Laakso: "Mindsettimme oli oikea ja sen vuoksi pelasimme yhden kauden parhaista peleistämme. Tämä antaa meille nyt mahdollisuuden katkaista sarja lauantaina Lapualla. Se vaatii kovaa duunia ja keskittymisen säilymisen omassa tekemisessä, koska Kobrat on parantanut myös peli peliltä ja saavat todennäköisesti Nikkarisen taas pelinjohtoon."

Kokoonpano: McCullum, Troupe, Huff, Heinonen, Kanervo, Laakso, Kotti, Tahvanainen, Skyttä, Martin ja Collins.

4Valiera

 

Lisää uutisia

Korisliiga

Facebook

Korikobrat Lapua Lapuan kaupunki Lapualaanen lehti

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptpiippoavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajSeilabEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetCanoramaHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoMartelaAukiaMallinnusFloorspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalehonkajokiPaViVaaurheiluteippi logoMovemakersSimpsioseitJaskarilahdensuoKatilaPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiEuromasterJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudussolmioKonevuokrausPm trukkiOjalaTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartselektaSisailmamestMakkonensipapolttovarinahkalaJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesTMRautajitavalueppeabyararimboTRVosatvirtasenKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokHeirolarskaPolyplanWellbitUnessPurkuexpKuomasoramopalmiateksrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoeezyInvestrentaFennoRiitanHerkkuLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1KultaTahtiTJConsLevyvirtaSeamkAviserTuurinGrHhiRobKaaritaivutusLatvaRNordlog

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2021 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy