iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Uutiset

Helsinki Seagulls vei toisenkin puolivälierän ja nyt numeroin 78-82 (22-24,23-24,19-18,14-16). Samalla Seagulls siirtyi puolivälieräsarjassa 2-0 johtoon, joka tarkoittaa sitä, että Kobrien on tänään Helsingissä pakko voittaa tai muuten kutsuu kesäloma. Lapualla käyty edellinen ottelu oli juuri niin tasainen kuin numerotkin osoittavat. Ottelun ensimmäinen jakso mentiin rinta rinnan ja ensimmäisen kerran Seagulls nykäisi pienen eron toisen jakson alussa, kun Shavon Coleman (18/2) siirsi kolmosellaan vieraat 22-30 johtoon. Kobrilta löytyi kuitenkin vastaus ja Juho Lehtoranta (3/1) tasoitti kolmosellaan tilanteeksi 39-39, kun toinen jakso kääntyi loppupuoliskolle. Timi Puittisen (10/4) pussitettua jakson viimeiset pisteet puoliajalle mentiin tilanteessa 45-48. Kolmannen jakson Kobrat vei niukasti ja viimeinen neljännes alkoi tilanteesta 64-66. Seagulls karkasi jo tilanteeseen 68-76, kunnes taas oli kotijoukkueen aika ryhdistäytyä. Kobrien parhaana palkitun Antto Nikkarisen (13/3/6s/1t) 4 pistettä sekä Joona Tuomalan (5/3/1t) kolmonen toivat kotijoukkueen taas peliin mukaan ja tilanne oli vajaat 4 minuuttia ennen loppua 76-78. Tämän jälkeen mentiinkin pitkä tovi ilman onnistumisia ja mm. Kobrien pisteykkösellä Taz Shermanilla (15/2/4s) oli mahdollisuus ratkaista ottelu kahdella vastapallokolmosella sekä layupilla, mutta kaikki heitot pyörivät raudoista ulos ja nelinkertainen suomenmestari Rene Rougeau (16/4) sinetöi kakkosellaan vieraiden voiton.

Kobrat oli tähän otteluun saanut menetykset kuriin, kun niitä Helsingissä syntyi 19 niin nyt pallo menetettiin vain 11 kertaa Seagullsin 9 vastaan. Levypallot Kobrat vei Helsingissä 35-46, mutta nyt sen tilaston vei niukasti Seagulls 41-43. Kakkoset Kobrat vei 4 pisteellä, Kobrat 22/43 (51%) ja Seagulls 20/41 (49%) ja kolmoset vastaavasti Seagulls 3 pisteellä, Seagulls 10/32 (31%) ja Kobrat 9/29 (31%). Vapaaheittoviivalta Kobrat kärsi suurimman tappionsa vaikkakaan ei niin pahasti kuin Helsingissä, jossa ottelussa Seagulls sai 23 vaparia pussittaen niistä 16 pistettä ja Kobrat 3 vaparia, joista 2 pistettä. Nyt vapareita Seagulls sai 14, joista 12 pistettä ja Kobrat 9, joista 7 pistettä. Kobrat torjui pallon 4 kertaa Seagullsin 2 vastaan ja syöttöjä molemmat joukkueet antoivat 18.

Seuraavassa joukkueiden valmentajien kommentit tulevasta ottelusta korisliigan sivuilta;

Vesa Vertio: Onnistuimme Lapualla levypallopelaamisessa paremmin kuin ensimmäisessä ottelussa. Tällä osa-alueella riittää kuitenkin edelleen parannettavaa. Anton palloscreen -pelaaminen on ollut tehokasta ja sitä on pystyttävä hidastamaan.

Kokoonpano: Nikkarinen, Gilbert, Järvi, Coleman, Pihlajamäki, Waxlax, Härsilä, Rougeau, Laakso, Ohams, Heinonen, Mennander

Ville Turja: Saatiin toisessa puolivälierä matsissa kotona korjattua aika paljon asioita, jotka ensimmäisessä ottelussa eivät olleet tarpeeksi hyvällä tasolla. Miltei kolikonheitoksihan se lopussa meni ja kääntyi Seagullsille. Myös tilanne kovuuden ja taisteluilmeen oli joukkueemme kääntänyt maanantain otteluun napsun kovemmaksi. Nähtäväksi jää onko hienolla ryhmällämme vielä varaa kiristää ruuvia ja laittaa jokaisessa tilanteessa itseään vielä enemmän likoon. Jos ja kun varaa vielä on niin taas taistellaan varmasti loppuun asti voitosta.

Kokoonpano: Anthony Roberson, Timi Puittinen, Taz Sherman, Theo Akwuba, Joona Tuomala, Antto Nikkarinen, KJ Buffen, Lassi Kilpinen, Juho Lehtoranta ja Jussi Turja.

Seagulls – Kobrat torstaina 11.04.2024 klo 18.30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana.  

 

Gameday QF3 2024

 

 

Korisliigan puolivälierät jatkuvat ja nyt hallitseva suomenmestari kohdataan Lapualla.  Ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingissä kotijoukkue oli parempi luvuin 88-70 (11-19,27-11,28-25,22-15). Kobrat aloitti ottelun vahvasti eikä pitkän bussimatkan rasitukset tuntuneet jaloissa ja alkuun Kobrat kiskaisikin 0-9 johdon. Jakson loppukin sujui mallikkaasti, joten toinen jakso aloitettiin Kobrajohdossa. Toisella neljänneksellä Seagulls pääsi mukaan otteluun ja veikin jakson selvin lukemin. ’Seagulls nosti koko kentän prässiä ja intensiteettiä. Alemmassa loppusarjassa emme olleet hetkeen kohdanneetkaan tuon tason intensiteetillä pelaamista ja siihen sopeutuminen kesti meiltä liian kauan.’ Kolmas jakso oli tasaisinta pelaamista ja neljännen alkuun Kobrat sai vielä kirin aikaiseksi, mutta tilanteessa 66-60 Okko Järven kolmoset katkaisivat Kobrien selkärangan ja loppu olikin pelailua ja seuraavaan koitokseen keskittymistä.

Tilastoista poimittuna Kobrat heitti kakkoset paremmin 22/45 (49%), 18/39 (46%), kun kolmoset taas Seagulls vei 12/30 (40%), 8/27 (30%). Vapaaheittoviivalla Kobrat taas kärsi selvän tappion, kun kotijoukkue ansaitsi 23 vapaaheittoa, joista se keräsi 16 pistettä ja vierasjoukkue kokosi ainoastaan 3 vapaaheittoa, joista pussitti 2 pistettä eli vapaaheittoviivalta eroa kertyi 14 pistettä. Levypalloissa Kobrat vei selvän voiton 35-46, mutta pallosta kotijoukkue piti huolta paljon paremmin, kun menetyksiä kotijoukkueelle kirjattiin 7, kun taas Kobrille 19.

Seuraavassa valmentajien mietteet korisliigan sivuilta:  

Ville Turja; Pelattiin ensimmäisessä matsissa ihan ennakkoluulottomasti ja saatiin Seagulls ajoittain hyvin pois omalta mukavuusalueeltaan. Omiin helppoihin hyökkäyspään virheisiin se lopulta mielestäni kaatui. Näitä pitäisi tänään saada karsittua, että taisteltaisiin loppuun asti voitosta. Pallo ilmaan!

Kokoonpano: Anthony Roberson, Timi Puittinen, Taz Sherman, Theo Akwuba, JoonaTuomala, Antto Nikkarinen, KJ Buffen, Lassi Kilpinen, Juho Lehtoranta, Juho Pihlajamäki, Eetu Hautala ja Jussi Turja GTD25%.

Vesa Vertio; Hävisimme ensimmäisessä ottelussa levypallot. Ainakin sillä osa-alueella on kyettävä parantamaan.

Kokoonpano: Nikkarinen, Gilbert, Järvi, Coleman, Pihlajamäki, Waxlax, Härsilä, Rougeau, Laakso, Leskinen, Ohams, Heinonen

Kobrat – Seagulls maanantaina 08.04 klo 18.30 Lapuan Urheilutalolla. Tervetuloa nauttimaan playoffs tunnelmasta.    

Gameday QF2 2024

 

Seagulls - Kobrat kisahallissa tänään klo 18.30

Yksi Kobra-joukkueen tavoitteista kauteen lähdettäessä oli olla mukana kauden 2023-2024 playoffeissa ja tänään tuo tavoite realisoituu kun korisliigan puolivälierät alkavat ja pallo nousee ilmaan perinteikkäässä kisahallissa Seagullsia vastaan klo 18.30.

Seagulls on selkeästi ollut runkosarjassa parhaiten tasaisuutensa säilyttänyt joukkue ja notkahduksia heidän pelaamisessaan ei ole kauden aikana ollut oikeastaan kuin yksi kun tammikuun puolivälistä maaliskuun alkupuolelle asti väliselle ajanjaksolle heille tuli seitsemään otteluun kuusi tappiota. Lisäksi maaliskuun alussa Mar´qualen Grant loukkaantui pahasti, jonka olisi kuvitellut vaikeuttavan entisestään Seagullsin tekemistä. Kokenut joukkue kuitenkin tuli ikäänkuin yhtenäisemmäksi ja on tuosta lähtien ylemmän jatkosarjan päätteeksi purjehtinut lopulta kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Grantin tilalle Seagulls solmi sopimuksen Alterique Gilbertin kanssa. Rauhallisuudella Lassi Nikkarisen vaihdossa ollessa Seagullsin peliä pyörittävä Gilbert on ehtinyt pelaamaan kolme ottelua Seagullsin kanssa joista jokainen on päättynyt Helsinkiläisten voittoon.

Seagullsin päävalmentaja Vesa Vertion kommentit:

  • Lapua puolustaa Akwuban johdolla varsin hyvin. Korin lähelle ei ole helppo päästä. Hyökkäyspäässä he pelaavat paljon palloscreen-tilanteita Nikkarisen ja Shermanin johdolla.
  • Seagullsin kokoonpano: Nikkarinen, Gilbert, Järvi, Coleman, Pihlajamäki, Waxlax, Härsilä, Rougeau, Laakso, Leskinen, Ohams, Heinonen

Kobrilla kauteen on mahtunut paljon loukkaantumisia ja sairasteluja, mutta niistä huolimatta suoritustaso on pysynyt tarpeeksi hyvänä läpi kauden, jotta tavoite pudotuspeleihin pääsystä toteutui. Playoffeihin mukaan pääsyn kannalta ratkaisevia otteluita olivat alemmassa jatkosarjassa vierasottelu Lahdessa, jossa Kobrat pystyivät tasaisen esityksen jälkee 77-89 voittoon sekä kotivoitto Jeremiah Woodin KTP.stä lukemin 83-74.

Toinen kauden kulkua Kobrien kannalta määrittänyt vaihe oli heti vuodenvaihteen jälkeen kun vuoden ensimmäisestä ottelusta Bisonsin vieraana saatiin haettua kova vierasvoitto lukemin 84-89. Vuoden toisessa ottelussa vieras kiertueella Kotkassa loukkaantumiset iskivät joukkueeseen kunnolla kun Buffen ja Joonas Lehtoranta loukkaantuivat ottelussa pahasti ja pisteetkin jäivät isännille lukemin 74-65. Varmasti kauden kovimmat ottelut tulivat tuon Kotka tappion jälkeen kun seitsemän pelaajan rotaatiolla Pyrintö kaatui kotona ylivoimaisesti 83-66 ja seuraavaksi tupla jatkoaika ottelussa Karhu kaatui vieraissa 100-103 myös seitsemän pelaajan rotaatiolla.

Kobrien päävalmentaja Ville Turjan kommentit:

  • Edessä korisliiga historiamme kolmas playoffs-sarja ja suuntana tänään avausmatsi Helsingissä Seagullsin vieraana. Seagulls oli Runkosarjana aikana suvereeni ja toteuttaa omaa 5vs5 hyökkäystään tarkasti ja huolellisesti. Heillä on lisäksi playoffeihin kokeneita pelaajia jotka eivät pienistä hätkähdä. Hienoa lähteä paineettomasti kokeilemaan sarjan parasta joukkuetta vastaan mihin meidän keskittyminen ja tekemisen laatu riittää. Lisäksi odotan mielenkiinnolla yksilötasolla ketkä pelaajat nostavat tasoaan kun pelien panokset kovenevat.
  • Kobrien kokoonpano: Roberson, Puittinen, Sherman, Akwuba, Tuomala, Nikkarinen, Buffen, Kilpinen, Juho Lehtoranta GTD25% ja Jussi Turja GTD25%.

Pudotuspeleihin Kobrat pystyvät lähtemään täysin ilman paineita haastamaan ennakkosuosikkia edelliskauden suomenmestaria Seagullsia. Ottelussa nähdään paljon mielenkiintoisia taistelupareja kun Nikkarisen sukulaispojat Lassi ja Antto pelaavat vastakkain. Molempien joukkueiden senttereillä Chuba Ohamsilla ja Theo Akwuballa on Nigerialainen tausta. Molemmat pelaajat ovat erittäin ulottuvia korivahteja ja omalla pelipaikallaan sarjan parhaimmistoa. Mielenkiintoista on myös nähdä miten rookie KJ Buffen ja kokenut Rougeau sekä vielä kokeneempi Timi Heinonen valssaavat keskenään. Anthony Roberson on eliittitason puolustaja takapelaajille ja hän saa kovan haasteen Okko Järven ja Colemanin muodossa. Sherman ja Gilbert omaavat molemmat kovan yliopistotaustan ja molemmilla pelaajilla on varmasti sanansa sanottavana tässä ottelusarjassa. Mielenkiintoinen ilta ja pudotuspelisarja tulossa.

Gameday QF1 2024

 

qf2

Lippuinfo:
 - Normilippu 20€, opiskelija ja eläkeläinen 15€, lastenlippu 10€
 - Kausikortit eivät käy pudotuspeleihin, ainoastaan klubikortilla sisään.
 - Kobrajunioreiden sisäänpääsy pelaajakorttia näyttämällä.

 

quarterfinals

Liput kotipeliin: normilippu 20€, opiskelija ja eläkeläinen 15€, lastenlippu 10€ 

Kausikortit eivät käy pudotuspeleihin, ainoastaan klubikortilla sisään.

Kobrajunioreiden sisäänpääsy pelaajakorttia näyttämällä.

Tervetuloa!

 

Lisää uutisia

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkuAmikotapiolaVuorenmaa.pngSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspilapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceKRAUTAHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoBarberMartelaAukiaMallinnusLapua Floors- parketitpohjanrkLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalePaViVaaSimpsioseitJaskariPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudusKonevuokrausPm trukkiTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartSisailmamestMakkonensipapolttovariJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesjitavalueppeabyararimboTRVosatKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokPolyplanWellbitPurkuexpKuomasoramosrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoInvestrentaFennoLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1TJConsLAgenttiLevyvirtaSeamkTuurinGrHhiRobsuokkopasi ahola valokuvausKaaritaivutusNordlogPakkalakmvLVIaslasiasennusFinlamelliPumppumestaritPeltomarketMigJaKoneerakellariLaatuvalisjstMHiomoMarianTAsfalttitaitoEPOPcleorpaalutusaccountoraluweldAntinAutoTavoylisahkoKareliaLaattaCkvaApteekkisundeejaakkolaKestransklMyllymakifintecsolkotipizzatrutefysmehsataterasapesuswerokOilLamppedeluxhartmanViitawelhotmaaseututilitLaserSteelasilopcustomitEuromNummijokiKandKNeverasamunTLinnaSteelVendoTurunKKkaunistoniemimesmecinvestigojklogwirokitSteelCompFitLapuaMarianneArconSipilaRevisolVireconferrainnelimarkkaPKMyynticambriMarttilaKJHkokoksalicontriaprmviesatekCNCTeknUlaVaasafarmari24SPVainionp

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2024 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy