iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Kobrien korisliigataival täyttää tasavuosia tulevan kauden ollessa 10. pääsarjatasolla. Viime kausi oli hyvin erikoinen koronarajoitteiden takia, kun osa otteluista pelattiin ilman yleisöä. Kobrajoukkuekin oli kokonaisuudessaan karanteenissa pari viikkoa. Tuleva kausi jatkuu 12 joukkueen voimin muuttuneena kuitenkin niin, että talousvaikeuksiin ajautuneen Ura-Basketin tilalla jatkaa sarjaan noussut Loimaan Bisons. Näillä näkymin sarja alkaa normaalisti tulevana syksynä lokakuun ensimmäisestä viikonlopusta alkaen.

Valmennus

Viime kaudella Kobrat pudotuspeleihin luotsannut Ville Turja aloittaa kolmannen kauden päävalmentajana.

- Vieläkään emme mielestäni saaneet koko korisliigakautta ns. osumaan lankulle. Isot loukkaantumiset kauden alussa vaikeuttivat joukkueen hitsaantumista yhteen ja peli oli sellaista kuin halusin vasta kevätpuoliskolla ja vielä keväälläkin loukkaantumisten ja epäonnen sävyttämää. Vaikeasta syyskaudesta johtuen emme kuitenkaan ehtineet niille sijoituksille mihin olisimme kuuluneet. Pudotuspeleissä tuli vastaan ylivoimainen runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls ja pelit loppuivatkin sitten siihen. Kausi oli kuitenkin hyvin opettavainen mm. amerikkalaispelaajien suhteen, jotka kolahtivat nyt aika hyvin kohdalleen ja sillä tiellä olisi tarkoitus jatkaa myös tulevalla kaudella. Kovasti tässä on jo yöt kuluneet yhteyksissä rapakon taakse ja odotuksissa olisikin, että syksyllä päästään taas pelaamaan normaalisti.

Runkopelaajat jatkavat yhteensä 1391 korisliigaottelun kokemuksella

Antto Nikkarisella ja Juho Lehtorannalla alkaa 3. kausi Kobrapaidassa ja Jussi Turjalla 10.

Kobrien oma kasvatti Jussi Turja (194/92) on pelannut Kobrapaidassa kaikki 10 korisliigakautta. Heittävän takamiehen paikalla viihtyvälle Jussille onkin kertynyt jo 274 korisliigaottelua.

Antto Nikkarisella (185/85) alkaa kolmas kausi Kobrapaidassa. Antolle tuleva kausi on 14 pääsarjatasolla ja otteluita on kertynyt kaikkiaan 522. Antto oli viime kaudella kuten myös kaksi kertaa aikaisemminkin ylivoimainen ykkönen koriin johtaneissa syötöissä keskiarvolla 9,18s/ottelu.

Kobrissa jatkaa myös Kobrien pelattujen korisliigaotteluiden ykkönen Juho Lehtoranta (195/90) 595 pelatun ottelun kokemuksella. Juholla on korisliigasta plakkarissaan kaiken värisiä mitaleja kaudella 17-18 voitetun liigamestaruuden lisäksi.

- Anton, Juhon ja Jussin jatkaminen joukkueessa on erinomainen asia ja kertoo mielestäni siitä, että asioita on tehty joukkueessa hyvin, kun kokeneilla pelaajilla on edelleen suuri halu kehittää ja haastaa itseään ja pysyä Lapualla. Tällainen määrä liigakokemusta minkä heidän myötä joukkueeseen saamme on joukkueen toimivuuden kannalta korvaamatonta varsinkin jos vahvistuksien joukossa on rookie jenkkejä. Ville Turja kertoo

Kobrien uudet kotimaiset

Kobrat on solminut 1+1 kauden mittaiset sopimukset Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa.

Justus Kilpinen (193/90) 28-vuotias Justus Kilpinen siirtyy Kobramiehistöön Tampereen Pyrinnöstä. Justuksellakin on korisliigapelejä takana jo 158 ja tilastollisesti tähän mennessä parhaalla kaudellaan 18/19 Justus merkkautti 7,4p/3,7l/1,2s ottelua kohden, ollen myös vakiokasvo Pyrinnön aloitusviisikossa. Viime kausi oli loukkaantumisen ja koronarajoitteiden takia rikkonainen ja Justukselle pelejä kertyikin vain 11. Laiturin paikalla viihtyvä Justus on kunnostautunut myös erinomaisen puolustuspelaajana.

Henry Boyd (178/77) on 22-vuotias JBA:n kasvatti. Pointin paikalla viihtyvä Henry kirjautti viime kaudella I-divisioona A:ssa tilastoikseen 10,8p/4l/3,5syöttöa ottelua kohden.

Chrysostom Chuwuma (190/85) on 25-vuotias Sykin kasvatti, joka on viimeiset 5 kautta pelannut JBA:n riveissä. Viime kaudella Chuku viimeisteli tilastot 7,1p/3,7l/1,9syöttöä ottelua kohden.

- Kobriin tulevat uudet suomalaispelaajat tuovat mukanaan mielenkiintoisen ripauksen kokemusta ja nuoruuden intoa. Henryllä oli kaikista korisliigaseuroista suurin halu juuri meille, koska hän kokee saavansa Anttoa vastaan ja Anton kanssa pelatessaan parasta mahdollista oppia pointtitaitoihin. Chuku on innoissaan mahdollisuudesta päästä testaamaan, kuinka erilaista peli on korisliigassa. He molemmat ovat erinomaisia puolustajia ja äärimmäisen fyysisiä pelaajia.
- Justus taas tuo mukanaan rauhallisuutta, kokemusta ja varmasti ripauksen johtajuuttakin. Korkean pelikäsityksen omaavana pelaajana esimerkiksi erilaiset puolustusmuotojen vaihtelut onnistuvat varmasti parhaiten silloin kun Justus on kentällä.


Ensimmäinen amerikkalaispelaaja sopimukseen

Kobrat on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen myös ensimmäisen amerikkalaispelaajan kanssa, kun Lapualle saapuu ex-Kobra Paul Carter (204/95). Paul pelasi Kobrissa kaudella 14-15. Pelipaikoilla 1-4 viihtyvä atleetti kirjautti 19,7 pistettä ottelua kohden ollen koko korisliigan toiseksi paras pistemies. Levypalloissa tulikin sitten ykköstila hurjalla 12,9 levypallon keskiarvolla. Lapuan jälkeen Paul on pelannut euroopan ykköstasolla mm. 3 kautta Ranskan pro A:ssa, kauden Saksan Bundesliigassa sekä Belgian euromillions liigassa. Latvian liigassa ollessaan Paul pelasi myös VTB sarjaa. Viime kaudella Paulilla oli sopimus Aasiaan, mutta koronan vuoksi kausi jäi kokonaan pelaamatta. 34-vuotias enkelten kaupungista saapuva Paul on ollut yksi Kobrien parhaista vahvistuksista ja odotukset tulevalle kaudelle ovatkin korkealla.

- Olen erittäin tyytyväinen siihen, että saamme tämän tason paluumuuttajan Kobriin. Paul on persoonana mahtava ja sopii tänne itselleen tuttuun ympäristöön loistavasti. Vuodet korisliigan jälkeen ovat tuoneet hänelle uskomattoman määrän kokemusta ja nyt vaikean korona-ajan jälkeen hän haluaa olla antamassa takaisin Lapuan joukkueelle ja ihmisille joukkueen taustalla, koska todellisuudessa täältä hänen uransa ponnahti todenteolla käyntiin, päävalmentaja Ville Turja tuumii.

Se tuntuu aina parhaalta, kun pelaajalla on oma halu tulla Kobriin ja oikeastaan tärkein asia joukkueen menestymisen kannalta onkin se, että pelaajat sitoutuvat sillä hetkellä nimenomaan joukkuetekemiseen. Paulin tulo takaisin Lapualle on hieno asia ja vielä kun siihen kylkeen saataisiin Kyle niin olisihan se suu varmaan messingillä. Kaikenkaikkiaan joukkueen rakentaminen on hyvässä tilanteessa ja kolme ’jenkkiä’ lisää on nyt ensimmäisenä hankintalistalla. Suomalaisten kohdalla katsellaan tilannetta pelaaja kerrallaan. Markku Turja kertoo.

 

New

 

 

 

 

 

 

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptpiippoavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajSeilabEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetCanoramaHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoMartelaAukiaMallinnusFloorspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalehonkajokiPaViVaaurheiluteippi logoMovemakersSimpsioseitJaskarilahdensuoKatilaPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiEuromasterJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudussolmioKonevuokrausPm trukkiOjalaTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartselektaSisailmamestMakkonensipapolttovarinahkalaJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesTMRautajitavalueppeabyararimboTRVosatvirtasenKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokHeirolarskaPolyplanWellbitUnessPurkuexpKuomasoramopalmiateksrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoeezyInvestrentaFennoRiitanHerkkuLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1KultaTahtiTJConsLAgenttiLevyvirtaSeamkAviserTuurinGrHhiRobsuokkoKaaritaivutusplvLatvaRNordlogPakkalakmvLVIaslasiasennusFinlamelliPumppumestaritKamukoPeltomarketMigJaKoneerakellariLaatuvalisjstMHiomoMarianTalvar

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2021 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy