iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Tänään viedään runkosarja loppuun, ja pelataan viimeinen täysi pelikierros. Kobrat siis kohtaa Katajan viikon veikkauspelissä, joka on nähtävissä myös VeikkausTV:n kautta. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Otteluisäntänä Lapuan liikuntatoimi. #kobrapower #korisliiga #katajabasket #ruutu #veikkaustv #veikkaus

KTP kaatui vieraskentällä ja Kobrat varmisti samalla pudotuspelipaikkansa

Kobrat varmisti pudotuspelipaikkansa jo ennen viimeistä runkosarjan ottelua, kun se kaatoi vieraskentällä KTP-Basketin luvuin 108-110 (26-24, 26-28, 24-26, 32-32).

Lähtökohdat otteluun, olivat melko haastavat, kun pointtina pelaavat Antto Nikkarinen ja Justin Pierce puuttuivat kokoonpanosta. Kobrat ei kuitenkaan poissaoloja surkutellut vaan pelasi todella hyvää hyökkäyspeliä koko ottelun ajan. ’Pakko sanoa, että hyökkäyspeli toimi hyvin koko ottelun ajan, mutta kyllä meillä oli suuria vaikeuksia KTP:n ison kaksikon Greg Manganon (21/9) ja Joseph Burtonin (20/5/1r) kanssa, mutta toisaalta omassa hyökkäyksessä saatiin sitten loistavia heittopaikkoja meidän isolle pelaajalle Jordan Loveridgelle (28/2/6s/2r), joka pussittikin kolmoset loistavasti 7/10’. Kobrien päävalmentaja Ville Turja kertoo.

Kobrilla oli muutenkin Kotkassa loistava heittopäivä, kun joukkueena kolmoset uposivat 14/30. Ottelu eteni todella tasaisesti 35 minuuttia, kunnes Kobrat nykäisi ja 3 minuuttia ennen ottelun loppua Remu Raitanen (15/5/2s/1r) siirsi kolmosellaan Kobrat 89-101 johtoon. Kotka tuli kuitenkin kovilla koreilla takaisin kantaan ja Kobrien aikalisälle mentiin tilanteessa 99-101, kun kellossa oli aikaa.1,30. Kobrien aikalisän jälkeen Anthony Gaines (27/3/2s/2r) menetti ensin pallon palautuksen vuoksi, mutta tästä sisuuntuneena seuraavassa hyökkäyksessä riisti pallon Braxton Hugginsilta (32/8/6s/1r/1t), jolle tuomittiin tilanteesta EU-virhe. Gaines upotti molemmat vaparit sekä Kobrien pallon hallinnan jälkeen kakkosen ja näin Kobrat karkasi taas 99-105 johtoon. Joonas Lehtoranta (15/7/7s/1r/1t) toi vielä kakkosellaan KTP:n tilanteeseen 105-106, kun kellossa oli aikaa 20 sekuntia. Lopussa KTP pakotti rikkomalla Kobrat vapariviivalle, mutta Loveridge pussitti varmasti 4 peräkäistä vaparia ja johdatti Kobrat tärkeään vierasvoittoon.
Muut tilastot Kobrat; Juho Lehtoranta (7/3/2s), Jussi Turja (5/2/2s), Tuukka Härsilä (6/1/1s), Nate Grimes (19/14/3s/4r), Peetu Drocila (3/1/1s)
KTP; DeAndre Daniels (3/2), Joni Herrala (2/3/3/1r), Michael Pounds (10/1/3s/1r)

Viimeisellä kierroksella selviää pudotuspelivastustaja

Kobrat selvitti nyt vasta toisen kerran tiensä pudotuspeleihin korisliigahistoriansa aikana, mutta lopullinen sijoitus ratkeaa vasta tänään pelattavalla viimeisellä kierroksella. Kobrat kohtaa kotisalissaan Kataja-Basketin. Voitolla Katajasta Kobrat on varmasti 7. ja lopullinen sijoitus riippuu Kouvot – BCNokia ottelun lopputuloksesta. Mikäli Nokia voittaa pysyy Kobrat sijalla 7 ja pudotuspeleissä vastaan asettuu Tampereen Pyrintö, mutta mikäli Nokia häviää nousee Kobrat sijalle 6 ja silloin nähtäisiin haluttu paikalliskamppailu, kun ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan asettuisi Kauhajoen Karhu-Basket. Mikäli Kataja-Basket vie pisteet mukanaan on Kobrien sijoitus 8. ja vastaan asettuu runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls.
Kataja pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan, kun loukkaantumisen takia sivussa ollut maajoukkueen takamies Jamar Wilson tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Kobrien ennakon mukaan Antto Nikkarinen on sivussa ja Justin Piercen pelaaminen on hyvin epävarmaa.

Ville Turja: "Huomenna pelataan runkosarjan kimurantti viimeinen kierros. Käsittääkseni meillä on playoff paikka varma ja huomisessa pelissä panoksena meille sijat 6-8 riippuen myös muiden otteluiden tuloksista.
Kotkassa pelattiin hyökkäyspäässä hyvää kollektiivista koripalloa, mutta puolustuksen kovuus 1vs1 tilanteissa sekä nopeus rotaatioissa jätti toivomisen varaa.
Kataja on huomattavan agressiivinen joukkue ja asettaa meille ison haasteen ilman aloittavia pelintekijöitämme. Erittäin tärkeitä asioita pelissä ovat nopea siirrymäpuolustus sekä pallosta huolehtiminen.
Katajalla playoff paikka ei ole vielä varma, mutta mikäli KTP häviää viimeisellä kierroksella pyrinnölle ei KTP voi päästä Katajan ohi ja näin käydessä olisi myös Katajalla huomisessa ottelussa panoksena sarjasijoitus ja tulevien playoffien vastustaja."

Kokoonpano: Raitanen, Loveridge, Grimes, Härsilä, Gaines, Taipale, Lehtoranta, Drockila, Turja ja Pierce GTD 25%

Petri Virtanen: "Runkosarjan viimeinen kierros ja panoksena paikka playoffeihin. Lapua on kykenevä erinomaisten yksilöidensä avulla mättämään taululle isoja numeroita. Kobrat ovat lisäksi napanneet sarjassa toiseksi eniten hyökkäyslevypalloja. Meillä oli viime pelissä suuria vaikeuksia levypallopelaamisessa - tätä tulee parantaa merkittävästi tiistain kamppailussa."

Kokoonpano: Fayne, Saari, Semple, Alanen, Mattila, Mervola, Odomes, Walton, Vanttaja, Pihlajamäki, Lommi ja Wilson

Pudotuspelit starttaavat ensi viikonloppuna ja sijoituksista riippuu onko pelipäivä lauantai vai sunnuntai, joten kovasti jännitettävää riittää tänään ja Ruutu + lähettää kaikki ottelut suorina.

GamedKataja

 

 

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptpiippoavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajSeilabEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetCanoramaHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoMartelaAukiaMallinnusFloorspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalehonkajokiPaViVaaurheiluteippi logoMovemakersSimpsioseitJaskarilahdensuoKatilaPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiEuromasterJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudussolmioKonevuokrausPm trukkiOjalaTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartselektaSisailmamestMakkonensipapolttovarinahkalaJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesTMRautajitavalueppeabyararimboTRVosatvirtasenKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokHeirolarskaPolyplanWellbitUnessPurkuexpKuomasoramopalmiateksrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoeezyInvestrentaFennoRiitanHerkkuLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1KultaTahtiTJConsLAgenttiLevyvirtaSeamkAviserTuurinGrHhiRobsuokkoKaaritaivutusplvLatvaRNordlogPakkalakmvLVIaslasiasennusFinlamelliPumppumestaritKamukoPeltomarketMigJaKoneerakellariLaatuvalisjstMHiomoMarianTalvar

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2021 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy