iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Ville Turjalla toinen kausi päävalmentajana

Viime kaudella Kobrien valmennusvastuun kauden alusta asti ottanut Ville Turja on tehnyt jatkosopimuksen ja aloittaa toisen täyden päävalmentajakautensa korisliigassa.
Turja tähyää tulevaan kauteen intoa puhkuen.
- Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on käynnissä ja yöt menee tällä hetkellä vahvistusten etsimiseen. Toivottavasti suomalaisista runkopelaajista mahdollisimman moni jatkaa ja löydämme heidän taitojaan ja ominaisuuksiaan hyvin täydentävät vahvistukset. Koen, että viimekaudella emme saaneet missään vaiheessa peliämme täysin rullaamaan ja useat epäonniset loukkaantumiset vaikuttivat esityksiimme valitettavan paljon.
Pelitaitojen lisäksi Turja näkee tärkeänä myös pelaajien persoonallisuudet.
- Joukkuepelinä koripallossa joukkueen tulisi hitsautua hyvin yhtenäiseksi ryhmäksi, jotta kaikki ovat valmiina auttamaan toisiaan ja uhrautumaan pelikaverin puolesta. Nykypäivänä nuorten jatkuva puhelimella olo heikentää heidän sosiaalisia taitojaan ja varsinkin amerikkalaispelaajista olen huomannut muutoksen siinä kuinka sulkeutuneita he usein ovat. Nyt olenkin pelaajia etsiessäni vielä enemmän kuin aiemmin pyrkinyt ottamaan yhteyttä heidän vanhoihin valmentajiinsa ja läheisiinsä selvittääkseni enemmän asioita heidän persoonallisuudestaan.
Ajat maailmalla ovat hyvin epävarmoja ja tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Sarjojen alkaminen ajallaan ja kauden yhtäjaksoinen jatkuminen loppuun saakka on epävarmaa. Korisliigassa myös pelimäärä pienenee neljänneksellä eli harjoittelun määrä luonnollisesti lisääntyy.
- Viimekaudella mentiin tahdilla, jossa runkosarjassa olisi tullut 44 peliä. Nyt pelimäärä on 30 pelin paikkeilla. Viime kaudella kaudenaikainen fyysinen harjoittelu oli todella vaikea rytmittää pelirytmiin ja varsinkin nuoret pelaajat kärsivät hieman siitä. Tulevalla kaudella harjoitteluun
tullaan kiinnittämään kokonaisvaltaisesti enemmän huomiota.
Päävalmentajuus Lapualaisessa korisliigajoukkueessa on Turjalle unelmien täyttymys.
- Jos vuosituhannen vaihteessa, kun pelasimme Lapualla 2-divisioonaa, joku olisi sanonut, että 20-vuoden kuluttua olet korisliigassa päävalmentajana, olisin pitänyt sanojaa hulluna.
Pelivuodet olivat tietyllä tapaa raskaampia, kun aina joko opiskelin tai jouduin tekemään pelaamisen ohella töitä. Nyt kun saan keskittyä koripalloon, niin onhan tämä tietynlainen unelmien täyttymys, että lapsena aloitetusta rakkaasta harrastuksesta on tullut ammatti.

Antto Nikkarinen jatkaa Kobrapaidassa

Antto Nikkarinen ja Kobrat ovat käyttäneet sopimuksessa olleen option ja viime kauden Korisliigan syöttötilaston ykkönen jatkaa Lapualla seuraavat 2 kautta. Pointin paikalla viihtyvä Antto tarjoili kuluneella kaudella 7,74 syöttöä ottelua kohden, jolla irtosi ylivoimainen syöttökuninkuus. Tulos oli samalla Anton henkilökohtainen ennätys. Edellinen ennätys 7,3 s/ottelu oli kaudelta 16-17, kun Antto johdatti Helsinki Seagullsin pronssimitaleille ja lunasti itselleen myös (MVP) eli vuoden pelaaja tittelin. Kesken jääneellä viime kaudella 34 ottelussa pisteitä syntyi 11,2/ottelu, jonka lisäksi takamies repi 4 levypalloa ottelua kohden.

Jussi Turjalla käynnistyy 9. korisliigakausi

Kobrien omalla kasvatilla Jussi Turjalla käynnistyy 9 kausi Korisliigassa. Jussi on pelannut kasvattajaseurassaan koko seuran korisliigataipaleen ajan. Heittävän takamiehen paikalla viihtyvä Jussi kirjautti viime kaudella tilastoikseen 6p/1,6lev/1,7s ottelua kohden. ’Korona epidemia keskeytti viime kaudella ottelut siinä vaiheessa, kun meillä lähti homma toimimaan.
Meillä oli kyllä viime kaudella loukkaantumisia aivan omiksi tarpeiksi ja se sotki käytännössä pelaamista pitkälle kevääseen. Ensi kausi onkin siten luonteeltaan kovasti erilainen jo sarjan pelaamistavan sekä yleisen epävarmuuden takia. Kyllähän tämä 6 kk:n tauko korisliigapeleistä on aika pitkä, mutta ehkäpä kaikilla on sen jälkeen akut paremmin täynnä uuteen kauteen.

 signings

Korisliiga

Facebook

Korikobrat Lapua Lapuan kaupunki Lapualaanen lehti

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPPankkiBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyLakAptkaptpiippoavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajSeilabEscarmatkv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviLaatupCanoramaHelastBesthallpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaFloorspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemiTaipalehonkajokiPaViVaaurheiluteippi logoMovemakersSimpsioJaskarilahdensuoKatilaPaukkuLapuanEnprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiJaaskelainenhinauslakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanekullasmbkoskinenlsmhaavemaarudusmarkunmsolmioKonevuokrausPm trukkimaraluxOjalaTLuomaTukkutaloRuuhikoskieupartselektaPOPTiistMakkonenpolttovarinahkalaProgmaticJeppoBiogastyllisTurunEinesjitavalueppeablampoassaoilonyararimbovirtasengaissalannenLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokHeirolarskaKaskinenPolyplanInmecoUnessPurkuexpKuomapalmiateksrkopJRJKRAUTABowlingkosonenKuulopisteeurofinsBarotsfysiosTSportiaEsteravakotimattoeezyInvest

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2021 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy