iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Uutiset

Lapuan Kobrat saa perjantaina vieraakseen kovan haasteen, kun Korisliigan sarjataulukon seitsemäs, Helsinki Seagulls, saapuu lakeuksille.
Odotuksiin nähden heikon ja epäonnekkaankin alkukauden pelannut Seagulls on viime aikona löytänyt huiman vireen. Helsinkiläisjoukkue on voittanut edelliset viisi kamppailuaan ja näin tarrannut jo vahvasti pudotuspelipaikkaan.
Maajoukkuekonkari Tuukka Kotin tähdittämä Seagulls on pelannut Kobrien tapaan 33 runkosarjaottelua. Kobrat majailee juuri pudotuspeliviivan alapuolella 12 voitollaan. Seagulls on siis seitsemäntenä 15 voiton potillaan. Joukkueiden välissä on 14 voiton BC Nokia.
Kobrat tarvitsee jäljellä olevista seitsemästä ottelustaan todennäköisesti neljä voittoa, jotta paikka pudotuspeleissä irtoaisi. Sanomattakin on selvää, että kotiottelut juuri Seagullsia ja BC Nokiaa vastaan on pudotuspelipaikan kannalta voitettava. Lisäksi kotiottelut Kouvoja ja Ura Basketia vastaan ovat voitettavien listalla. Vierasotteluista Kauhajoella, Joensuussa ja Uudessakaupungissa kun irtoaisi edes yksi voitto, niin avot!
Eli lyhykäisyydessään: jos tänään tulee Seagullsia vastaan tappio, Kobrien reitti pudotuspeleihin vaikeutuu vietävästi.
– Lapua on erittäin vaarallinen joukkue. Amerikkalaispelaajat ovat loistavia 1-1 pelaajia ja pelityyli suhteellisen vapaa. Meidän täytyy onnistua levypallopelaamisessa sekä puolustuksessa yleisesti, jos meinaamme pelin voittaa, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas lausui Korisliigan ennakossa.
Kokoonpano: Vaenerberg, Staten, Heinonen, Kotti, Ortiz, Laakso, R.Waxlax, Blackshear, Ruoff, Lindner.
– Kaksi edellistä peliämme ovat olleet peli-ilmeen ja energian kannalta kuin yö ja päivä. Vilpasta vastaan taistelimme ja pelasimme joukkueena ja KTP:tä vastaan tuo kaikki hyvä joukkuetekeminen mitä Vilpas ottelussa nähtiin oli karissut jonnekin vain muutamassa päivässä. Seagulls on pelannut loukkaantumishuolet selvitettyään viime aikoina erittäin pirteästi. Playoff taistelun kannalta erittäin tärkeä ottelu, josta ei toivottavasti tunnetta puutu, ainakaan Kobrien osalta, Kobrien Ville Turja vaati.
Kokoonpano: Small, Anderson, Hopkins, Waterman, Peltokangas, Toivonen, Drockila, J Turja, V Turja.
Perjantai-illan todellinen jännitysnäytelmä alkaa Kobra-Areenalla klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan Kobrat kohti pudotuspelejä!

 3PA8474 Edit

Lapuan Kobrat saa keskiviikkona haastajan Joensuusta, kun Kataja Basket saapuu Kobra-Areenalle. Kobrat on voittanut edelliset kolme otteluaan, joten odotettavissa on tasainen kamppailu sarjapisteistä.

Voittojensa myötä Kobrat on hilautunut putoamistaistelusta kamppailemaan jo asemastaan pudotuspeleissä. Kun Kobrilla on jäljellä vielä 11 ottelua, näyttää vahvasti siltä, että lapualaisjoukkue kilpailee kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta tasapisteissä olevien BC Nokian ja Helsinki Seagullsin kanssa.

Kobrien pelaajistossa on juuri nyt hyvä terveystilanne. Ainoastaan armeijassa oleva Ville Taipale on ollut sivussa harjoitusvahvuudesta.

Kobrien pelaaminen on ollut viime aikoina mukavaa katsottavaa. Etenkin puolustuspelaaminen on kehittynyt valtavasti. Yksittäisistä pelaajista nostettakoon esiin 206-senttinen Zane Waterman, joka on kehittynyt molemmissa kenttäpäädyissä harppauksin ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan.

Kansainvälisten otteluiden kiireiden takia Katajalla on jäljellä vielä 15 runkosarjaottelua. 25 koitoksestaan Kataja tähän mennessä voittanut 15. Katajan tähtäimenä on napata jäljellä olevista otteluista pudotuspelien kotietuun riittävä voittomäärä. Katajan lopullinen runkosarjasijoitus lienee jotain kakkostilasta viidenteen sijaan.

Kumpikin joukkue on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan neljä. Katajalla häviäminen on tuoreempana muistissa, sillä joensuulaiset kärsivät yhden pisteen tappion sunnuntaina Kauhajoella.

Katajalta oli vielä sunnuntaina sivussa liuta avainpelaajia: Ilari Seppälä, Vincent Simpson, Adrian Diaz ja Matias Ojala. Keskiviikoksi koko kvartetti on merkitty kokoonpanoon 50 prosentin varmuudella. Varmaa on, ettei Kauhajoella vaisusti esiintynyt Kevin Bracy-Davis ainakaan Lapualla pelaa.

– Meille toinen peräkkäinen reissu lakeuksille, sunnuntaina jäimme ilman palkintoa hyvästä taistelusta huolimatta. Lapua on ollut viime aikoina hyvä ja hakenut tärkeitä voittoja. Mikäli Kobrat ja heidän taitavat yksilönsä pääsevät hyökkäämään omilla vahvuuksillaan, niin todella vaikea ilta on tiedossa, Katajan päävalmentaja Juha Sten linjaa Korisliigan ennakossa.
Kokoonpano: Lasaroff, Seppälä (GTD 50%), Simpson (GTD 50%), Herrala, Mullings, Palmi, Ojala (GTD 50%), Perttu, Vanttaja, Huolila, Diaz (GTD 50%).

– Katajan ja Karhun välinen ottelu näytti, miten laadukas joukkue Katajalla on. Neljän avainpelaajan poissaolosta huolimatta he hävisivät viime kauden mestareille pisteellä. Valmistautumista tulevaan peliin kieltämättä hieman vaikeuttaa se, ettemme täysin varmasti pysty tietämään, ketkä pelaajat saapuvat pelikuntoisina Lapualle. Edellisellä Joensuun visiitillämme jäimme ottelun alussa pahasti telineisiin ja ottelu oli käytännössä taputeltu ensimmäisen 10-minuuttisen jälkeen. Tuollaiseen löysään pelin aloitukseen ei Katajan kaltaista joukkuetta vastaan ole varaa ja pelivalmiutta ottelun alussa tullaan keskiviikon ottelua ajatellen painottamaan rajusti, Kobrien laituri ja valmennusjohtoon kuuluva Ville Turja toteaa.
Kokoonpano: Small, Anderson, Hopkins, Waterman, Peltokangas, Toivonen, Drockila, J Turja, V Turja.

Kataja-ottelu on Kobrille nyt kolmas Nenad Stefanovicin alaisuudessa. Vielä ei ole tuoreimmalla Lapua-visiitillään Stefanovic tappiota kokenut. Lähtökohdat yhden mestarisuosikin kaatoon ovat nytkin olemassa. Korisliigan kuntopuntarissa korkealla porskuttavat Kobrat ja Kataja lyövät siis yhteen keskiviikkona klo 18.30 alkaen, tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Lapuan Kobrien haastava kohta sarjaohjelmassa saa jatkoa, kun ylivoimaisesti Korisliigan runkosarjaa johtava Salon Vilpas saapuu lakeuksille. Viime viikolla Kobrat hävisi Joensuun Kataja Basketille ja Tampereen Pyrinnölle ja ensi viikon tiistaina on edessä reissu Kotkaan, joten melkoisen kärkijoukkueiden suman on saanut lapualaiset haasteekseen.

Kobrilla on allaan kaksi peräkkäistä tappiota. Vilpas sen sijaan liitää kuuden voiton putkessa. Kaikkiaan 31 ottelusta Vilpas on voittanut lähes käsittämättömästi 27 kappaletta. On siis selvää, että keskiviikkonakin Kobra-Areenan parketille astelee vain yksi voittajasuosikki.

Kobrille tappiollinen viime viikko toimi jalat maahan palauttavana kokemuksena. Hetkellinen nouseminen pudotuspeliviivan yläpuolelle sai aikaan jo ehkä liikaakin itseluottamusta. Kärkijoukkueiden peräkkäinen kohtaaminen on palauttanut nöyryyden tekemiseen. Myös joukkueen harjoituksissa on palattu perusasioihin.

– Muutaman viimeisimmän ottelun perusteella Vilpas-ottelun alla harjoituksissa on nostettu teemoiksi koripallon perusasioita, kuten levypallopelaaminen, sulkeminen sekä 1 vs 1 -puolustus. Joukkueellamme on jälleen hieno mahdollisuus päästä pelaamaan yhtä sarjan parhaista vastaan. Vilpas ottelussa edellä mainitsemieni perusasioiden lisäksi tärkeää olisi pystyä pakottamaan heidät heittämään ratkaisunsa mahdollisimman paljon ”kättä vastaan”, sekä pyrkiä tekemään Rannikon pelinrakentelu mahdollisimman vaikeaksi, valmentaja Ville Turja linjaa Korisliigan sivuilla.
Kokoonpano: Small, Anderson, Hopkins, Waterman, Peltokangas, Toivonen, Drockila, J Turja, V Turja, Mantere

Vilppaan kokoonpano keskiviikon otteluun on vielä pienoinen arvoitus. Edellisestä ottelusta Kotkassa huilasivat Mikko Koivisto ja Korisliigan helmikuun pelaajaksi valittu Antonio Ballard. Vilppaan rosterista kuitenkin löytyy leveyttä aina ”varajenkkiä” myöden.

– Puolustukseen paluu, 1 vs 1 -puolustus ja levypallopelaaminen ovat keskiössä keskiviikkona, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo toteaa.
Kokoonpano: Skeen, Koivisto (GTD 75%), Kantonen, Nenonen, Ballard (GTD 50%), Rannikko (GTD 50%), Taylor, Kivimäki, Gibbs, Laine, Dillard (GTD 50%)

Mikäli Kobrat haluaa edetä pudotuspeleihin, on kotiparketti pidettävä lähes voittamattomana. On varmaa, että nyt jokaisessa ottelussa on valtava panos. Vilpas on voittanut joukkueiden kahdeksan edellistä kohtaamista, mutta onneksi urheilussa kaikki putket katkeavat ennen pitkää. Tervetuloa seuraamaan taatusti kiihkeää kohtaamista keskiviikkona klo 18.30 alkaen!

 3PA80

Kobrat on tehnyt loppukauden kattavan valmentajasopimuksen Nenad Stefanovicin kanssa. Nenad on mukana jo tämän päivän ottelussa Uudenkaupungin Korihaita vastaan. ”Todella kiva tulla takaisin. Tammikuun alussa se ei ollut vielä mahdollista, mutta nyt tilanne oli toisenlainen ja otin mielelläni pestin vastaan. Siitä onkin jokseenkin 10-vuotta aikaa, kun tulin ensimmäisen kerran Lapualle valmentamaan. Minun tehtäväni on yrittää yhdessä Villen kanssa auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon saamaan riittävä määrä voittoja, että kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä” Nenad toteaa.
Stefanovic on valmentanut Lapualla aikaisemmin kuuden kauden aikana. Korisliigassa Nenad on toiminut Kobrien valmentajana Kobrien ensimmäisellä liigakaudella 12-13 sekä kaudella 14-15.

Lisää uutisia

Korisliiga

Seuraava kotiottelu

kobrat big  bcnokia small@2x

Pe 29.3. klo 18.30
Kobra-Areenalla

Liput 14 € / 11 € / 8 €

Kaikki ottelut 

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPiskoBPOPPankkiBSaarikoskiBOsioVikingBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueTurnerlapuan sanomatilkkavehkon oyLakAptkaptLamminMallaskuuOulunErintajSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaSolManpitkisLkuljetuswapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemipedeluxPaViVaakuninurheiluteippi logoMovemakersEncoreSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilaPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesiLannensievitaloJaaskelainenhinausTruteclakeaFenniaepmKotiasunnotautokatmanorRavaltsuRavikesajopariencoreprohuvilajokinenkuortanekullaslsmvalkacitymhaavemaaruduspowermarkunmhelmicertego

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 14 €
Eläkeläinen 11 €
Opiskelija 8 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2019 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy