iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Uutiset

Nyt ottamaan kuvia Kobrakamppeissa!

Jos ei ole vielä kamppeita niin niitä voi hankkia helposti KOBRAT STORESTA

KobratWorldFi

 

KobratWorldEn

Arvontaan aikaa on seuraavan kauden alkuun asti, mutta kuvia voi toki ottaa senkin jälkeen.

Nyt kuvaamaan!

 

Runkosarja huipentuu suurten panosten kohtaamiseen, Kobrien paikka puolivälierissä vaatii voiton

Lapuan Kobrat pääsee tiistaina kauden viimeiseen ja kaikkinensa 40. runkosarjaotteluun miltei ihanteellisesta tilanteesta, sillä pelattavaa ja merkitystä riittää vielä kylliksi. Kobrat tarvitsee kotivoiton Kaarinan Ura Basketista, mikäli lapualaisjoukkue mielii päästä seurahistoriansa toisen kerran pudotuspeleihin.

Ikävä asia on se, ettei Kobrien voitto vielä yksinään pudotuspelipaikan lunastamiseen riitä. Myös BC Nokian pitää hävitä Helsingissä Seagullsin vieraana, jotta Kobrat kahdeksannen sijan pystyisi lunastamaan. Valitettavasti BC Nokian osakkeita nostaa valtavasti se, että näyttää vahvasti siltä, ettei Seagulls pelaa tiistaina läheskään parhaalla kokoonpanollaan. Silti on selvää, ettei BC Nokia helppoja sarjapisteitä Helsingistä hae, mutta vähän helpompi ryöstöretkestä on tulemassa.

Kobrilla ei ole siis muuta mahdollisuutta kuin keskittyä omaan pelaamiseensa ja hoitaa kauden viimeisestä runkosarjakoitoksesta 16. voitto.

Myös tiistain vierailija Uralla riittää ottelussa panoksia, kenties jopa kotijoukkuetta suurempia sellaisia. Voitolla Ura välttäisi kauden jatkumisen vielä karsintaotteluissa. Rikkonaisen kauden pelannut sarjanousija on tosin hävinnyt edelliset 13 vierasotteluaan. Lapuallekin joukkue saapuu pahasti siipirikkoisena.

– Kauden viimeinen ottelu. Toivottavasti varmistetaan voitolla sarjapaikka. Lapua on ollut vaikea vastus meille läpi kauden, Uran päävalmentaja Kristian Palotie myöntää Korisliigan ennakossa.
Kokoonpano: Gullichsen, Skamo, Niemi GTD50, Akpaso, Sandberg, L. Hänninen, Sahlberg, Croone, Airenne, Perry ja Aidoo GTD25.

Myös Kobrilla on kokoonpanonsa suhteen mietittävää. Kuumeilusta kärsinyt Jussi Turja pelannee tiistaina. Kapteeni Lauri Toivosen pelaaminen on sen sijaan epävarmempaa harjoituksissa tulleen alaraajavamman takia.

– Runkosarjan viimeisessä matsissa kotisalissa Uraa vastaan on molemmilla joukkueilla vielä reilusti panosta. Ura välttäisi voitolla karsinnat. Meille puolestamme on pudotuspelipaikka vielä mahdollinen. Playoff-haaveen toteutuminen ei ole enää ihan täysin itsestämme kiinni, vaan sen lisäksi, että meidän täytyy voittaa Ura, pitäisi Nokian hävitä huomenna Seagullsin vieraana. Viimeisen kierroksen peleissä on siis vielä paljon jännitettävää ja toiveena tietenkin olisi, että kaikki joukkueet hakisivat rytmiään playoffeja varten parhaalla mahdollisilla kokoonpanoilla. Ura heittää sarjassa eniten kolmen pisteen heittoja, joten heidän heittämisensä mahdollisimman vaikeaksi tekeminen on ottelun avaintekijä, Kobrien Ville Turja pohti.
Kokoonpano: Small, Anderson, Hopkins, Waterman, Peltokangas, Toivonen GTD50%, Drockila, J Turja GTD 75%, V Turja

Oli tiistaina sitten kauden viimeinen ottelu tai ei, kannattaa saapua lehtereille kiittämään Kobrien pelaajistoa upeasta runkosarjasta! Jännitystä ei tule tiistaista puuttumaan, kun seurattavana on Kobrien kannalta kaksi hyvin merkityksellistä ottelua. Ainakaan kannustamisesta Kobrien pudotuspelipaikka ei jää kiinni!

 slid01

 

 

Kobrilla pudotuspelipaikka jo käden ulottuvilla – ” Kaikki siis peliin ja seurahistorian toista playoff-paikkaa metsästämään”
Ennen Korisliiga-kauden alkua Lapuan Kobria harva veikkaili pudotuspelijoukkueeksi. Jos ennakkoarvioihin lisätään valmentajavaihdokset sekä ykköspelintekijän yllättävä uran lopettamispäätös, niin yhtälö on vielä epätodennäköisempi.

Nyt seurahistorian toinen pudotuspelipaikka on kuitenkin hyvin lähellä.

Kobrilla on runkosarjaa jäljellä kahden kotiottelun verran. Keskiviikkona Lapualle saapuu Kouvolan Kouvot ja ensi viikon tiistaina sarjan hännillä oleva Kaarinan Ura Basket.

Kobrien matka pudotuspelipaikkaan on ainoastaan yhden voiton mittainen, kun BC Nokia pitää kahdeksasta sijasta kiinni. Nokialaisten ohjelma on kuitenkin Kobria paljon haastavampi: nyt tiistaina BC Nokia pelaa Salossa ja runkosarja päättyy Helsingissä. Kahden hankalan vierasreissun välissä BC Nokia isännöi kärkijoukkueisiin kuuluvaa KTB-Basketia.

Voi siis laskea, että BC Nokialle kaksi voittoa jäljellä olevista otteluista olisi todella kova suoritus. Jos BC Nokia onnistuu ottamaan yhden voiton, riittää Kobrille pudotuspelipaikkaan kaksi kotivoittoa. Jos BC Nokia jää lopuissa peleissään voitoitta, yksikin kotivoitto Lapualla riittää jatkoon.

Myös Kouvoille keskiviikkoinen ottelu on hyvin merkittävä. Kouvot yrittää pitää kiinni sarjataulukon kuudennesta sijasta, jolloin puolivälierissä vastustajaksi asettuisi todennäköisesti Tampereen Pyrintö. Mikäli Kouvot valahtaa seitsemänneksi, on Kouvojen haaste astetta kovempi, hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket.

– Molemmille tärkeä ottelu. Kobrat tarvitsee voiton ja uskonkin heidän tulevan agressiivisesti heti kiinni alusta alkaen. Meillä tarvitaan hyvää pallokontrollia, järkevää tempon vaihtelua ja etenkin kauden parasta transition puolustusta. Myös pelipaikoilla 1–3 kannattaa olla hereillä puolustuslevypalloissa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Korisliigan sivuilla.
Kokoonpano: Matthews (GTD 50 %), Hirvonen, Saarijärvi, Nyman, Kaukiainen, Gonzalvez, Kaunisto, Morgan, Knihtinen, Asbury (GTD 50 %), Gipson (GTD 50 %).

Kobrat taisteli sunnuntaina voiton vain seitsemällä miehellä, kun Jussi Turja ja Panu Peltokangas olivat pelikunnottomia kuumeilun takia. Tärkeän kaksikon pelaaminen on vielä keskiviikkonakin epävarmaa.

– Kouvot pelaa hieman erilaista koripalloa kokoonpanonsa vuoksi. Heillä on kaksi ison paikan amerikkalaista pelaajaa, joiden vuoksi he pelaavat palloa paljon sisään, josta ovat hyvin tehokkaita. Viime aikoina on myös nähty Kouvoilta kokoonpanoja, joissa isoin pelaaja on huilannut ja nuo ottelut Kouvot on pelannut erinomaisesti. Olemme enää yhden voiton päässä pudotuspelipaikasta ja jäljellä kaksi kotiottelua. Kaikki siis peliin ja seurahistorian toista playoff-paikkaa metsästämään, Kobrien Ville Turja julisti.
Kokoonpano: Small, Anderson, Hopkins, Waterman, Peltokangas GTD 75%, Toivonen, Drockila, J Turja GTD 25%, V Turja.

Kobrilla on siis jäljellä kaksi tärkeää kotiottelua, joista voitot tarkoittaisivat todennäköisesti kauden huipentumista pudotuspeleissä. Tervetuloa siis kannustamaan Kobrat voittoon Kouvoista keskiviikkona klo 18.30 alkaen!

Olipahan kunnon kahina, ja niin vaan monien käänteiden ja muutaman videotarkistuksenkin jälkeen saatiin pisteet jäämään Lapualle.

Tässä linkistä voi katsoa ottelun lopun ellei jostain syystä päässyt paikanpäälle.

kouvot19

Sunnuntain ottelussa Korihait - Kobrat lyötiin palloa alaspäin korkealta ja kovaa. Tässä ottelun TOP3 donkit, olkaapa hyvät

TOP3 Donkit

Lisää uutisia

Korisliiga

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPiskoBPOPPankkiBSaarikoskiBOsioVikingBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueFreshseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyLakAptkaptLamminpiippoavantMallaskuuOulunEvvkuivausrintajSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemihonkajokipedeluxPaViVaakuninurheiluteippi logoMovemakersEncoreSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilasmartPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesiLannensievitaloJaaskelainenhinausTruteclakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotautokatmanorRavaltsuRavikesajopariencoreprohuvilajokinenkuortanekullaslsmvalkacitymhaavemaaruduspowermarkunmhelmicertego

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 14 €
Eläkeläinen 11 €
Opiskelija 8 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2019 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy